07 August 2009

KDN KENA AMBIL TINDAKAN TERHADAP LOKE SIEW FOOK (PENGERUSI DAPSY)
Pada hari ini tidak kurang dari 10 blogger di SpotTheBloggers telah melahirkan perasaan marah, kesal DAN sakit hati terhadap YB Loke Siew Fook, Ahli Parlimen Rasah, selaku Pengerusi Gerakan Pemuda DAP (DAPSY) di atas kenyataan keji dan paling hina dihamburkan kepada seorang pendakwah bebas, Ustaz Dr Ridzuan Tee Abdullah didalam sebuah blog yang di kenali sebagai The Mighty Pen (Pen Yang Perkasa).

Loke telah mengeluarkan kata-kata hinaan terhadap Dr Ridhuan Tee dan juga Agama Islam yang di anuti.nya. Difahamkan laman tersebut kini telah dipadamkan oleh pengendalinya setelah isu ini tersebar di medium internet.

Antara kata-kata dari Loke Siew Foke yang dianggap mencemarkan imej orang islam dan Melayu ialah:


"Who is this bastard of a Mohd. Ridhuan"
(siapa anak haram Mohd. Ridhuan ini);

"What sort of fucking Dr. r u"
(Dr pu... apa awak ni);

"Has everything be reduced to your fucking religion (iaitu Islam)"(Apakah semua mesti menurut agama (iaitu Islam) pu... awak itu);


"R your parents still alive mohd ? If they r not, their bones must be rattling in their graves,if they r they must be hiding in shame to know that a son they brought into the world is now considered a bastard by every non muslim n also by real muslims"

(Apakah ibubapa kamu masih hidup Muhammad? Kalau sudah mati, sudah tentu tulang mereka berantakan didalam kubor, kalau masih hidup, tentu mereka bersembunyi dengan penuh malu yang anak lelaki yang mereka lahirkan dianggap anak haram oleh setiap bukan Islam dan Muslim);


"They would b happier now if they had flushed u down the toilet when u were born".
(Sudah tentu mereka (iaitu ibubapa Dr. Ridhuan) akan bergembira kini jika mereka mengepam awak (Dr. Ridhuan) kedalam lubang tandas semasa dilahirkan);


"U have tainted your family with your stupidity for monetary gain. Your conversion was not through conviction, it was with an ulterior motive".
(Awak telah mencemar nama keluarga awak kerana kebodohan mendapatkan habuan duniawi. Kemasukan awak kepada Islam bukan kerana keyakinan, tetapi kerana niat tidak baik);


"As for your children they won’t be carrying your name. They will be ahmad bin abdullah or something akin to that. 2 generations down they will be saying “I don’t know who the fuck my grandfather is. He was an arsehole who brought shame to the family”. They will be like bastards who can’t trace a family history".
(Bagi anak-anak awak pula, mereka tidak akan mewarisi nama awak. Mereka akan menjadi ahmad bin abdullah atau yang sewaktu dengannya. Dua generasi lepas itu mereka akan berkata, "saya tidak tahu siapa pu... datuk saya. Beliau adalah pu... yang telah memalukan keluarga". Mereka akan menjadi seperti anak haram yang tidak dapat mengesan salasilah keluarga mereka).


"If u can be the president of the chinese muslim association I shudder to think what the other chinese muslims r like………? Thieves, robbers, criminals or some other unsavoury characters".
(Kalau awak (Dr. Ridhuan) boleh menjadi presiden Persatuan Muslim Cina, saya tidak tahu apa jenis cina muslim yang ada......?Pencuri, perompak, penjenayah atau penyangak).

Artikel yang di tulis oleh Loke langsung tidak mengambarkan dirinya sebagai seorang peminpin masyarakat yang berpendidikan dan telah meletakkan maruahnya jauh lebih rendah dari binatang buas.

Selain dari menghina agama Islam, pengendali blog ini juga didapati telah menyiarkan artikel yang menghina Yang Mulia Raja Dr Nazrin dengan bahasa yang jelek, menghina bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir, isu arak dan banyak lagi.

Kenyataan demi kenyataan yang dikeluarkan yang bersifat perkauman dan menghina anutan agama masing amatlah tidak wajar berlaku di Malaysia. Kebelakangan ini para pemimpin DAP didapati kerap mengeluarkan kenyataan yang menyakitkan hati orang Melayu berunsur hasutan dan menghina agama Islam yang menjadi Agama Rasmi negara ini. Penulis blog ini mengeluarkan posting-posting yng mengambarkan seolah-olah mereka tinggal disuatu tempat yang bernama 'no man's land' atau di atas tanah yang tiada bertuan. Yang pastinya pabila mereka ini di tangkap dan di dakwa, mereka pula akan mendakwa yang undang-undang tidak adil terhadap mereka.

Adalah wajar sekiranya pihak KDN atau pun Kementerian Multimedia mengambill tindakan yang wajar keatas manusia bernama Loke ini agar ianya menjadi contoh kepada orang lain tidak mengambil mudah peri pentingnya keharmonian didalam negara ini. Mereka boleh memilih samada untuk hidup dan tinggal dinegara yang punyai undang-undang atau berpindah ke 'no man's land' yang mereka fikir boleh buat apa yang mereka suka!.

No comments:

.

.

PROMINENCE BLOGGERS

SEBELAH SANA

.

.

GENERAL BLOGGING

.

.

BIZ & FINANCE

.

.

SPORTS

.

.

COOKINGS

.

.

ENTERTAINMENT & GOSSIPS

Total Pageviews

Followers

SINCE 2009 - GUESTS ONLINE